Voiko kuormalavoja polttamalla lämmittää tuhat neliötä hallia?
Seinäjoella SPTR:n tuhannen neliön teollisuushalli oli jäänyt menneisyyteen lämmitysjärjestelmänsä osalta. Hallia oli jo uudistettu sisältä kuin ulkoakin reilulla kädellä, mutta lämmitys toimi vielä suurelta osin trukkilavoja polttamalla. Varatoimitusjohtaja Eemi Salo kertoo hallin tulleen heille noin kolme vuotta sitten. Hallin alkuperäinen lämmitys toimi puulla ja öljyllä, mutta käytännössä edellinen omistaja oli lämmittänyt hallia puulla.
- Aamut alkoivat vanhojen kuormalavojen pilkkomisella, millä sitten lämmitettiin hallia. Kuormalavan lämpöarvo on sen verran huono, että sitähän sitten meni paljon. Lavoja piti haalia kesät ja syksyt, joskus jopa talvellakin. Talvessa saattoi mennä neljä rekkakuormallista puuta,
muistelee Salo.
Kun SPTR otti ohjat hallilla, päätettiin samalla lämmitysjärjestelmän uusimisesta. Halli oli talvella kylmä kuin jäähalli, vaikka yhden miehen aika menikin lämmityshommiin. Vaihtoehtoja oli alussa maalämpö tai vesi-ilmalämpöpumput. Maalämpö karsiutui pois, kun porakaivolle ei löytynyt sopivaa paikkaa tontilta ja pihalle oli juuri tehty uudelleen asfaltointi.
-Oli mahdoton ajatus alkaa repiä niitä auki uudelleen. Vesi-ilmalämpöpumppujen hyötysuhde on niin hyvä, että päätyminen niihin oli meille luonnollinen ratkaisu, Salo kertoo.
Talvi oli tulossa ja lämmitykseen oli tehtävä merkittävä parannus. Päätös uudesta järjestelmästä tehtiin rivakasti parissa tunnissa. Lisäksi uudelle järjestelmälle löytyi nopeasti sijoituspaikka. Salo kiittelee prosessia ja toimitusta erittäin kivuttomaksi.
-Emme edes huomanneet, kun asentajat kävivät paikalla. Uuden lämmitysjärjestelmän osalta asennuksessa puhuttiin ihan päivistä, Salo toteaa.
Nykyinen järjestelmä on todettu paljon vaivattomammaksi sekä luotettavammaksi ja totta kai odotettavissa oli myös kustannussäästöjä. Tarpeelliset tehotkin on saatu koko ajan, Salo kiittelee.
SPTR:n hallille asennettiin neljä Nibe 2120-20-ilma-vesilämpöpumppua ja niiden rinnalle puu- ja öljykattila kovien pakkasten ja talvien varalle. Asennuksesta vastasi LVI-Katila Oy.
Yrittäjä Rami Katila kertoo, että he olivat tekemässä kohteessa muita remontteja, kun puheeksi tuli lämmitysjärjestelmän vaihto. – Otimme mitoitusarvot ja mitoitimme pumput tehtaalla. Tehtyämme tarjouksen, ei asiakkaalla mennyt kuin viisi minuuttia päätöksentekoon ja kättelimme kaupat.
Katilan mielestä valittu järjestelmä on edullinen tapa järjestää suurempiinkin halleihin kustannustehokas lämmitys. Vesi-ilmalämpöpumppujen suosio on kasvanut huimasti muutamassa vuodessa. Ennen asennuskeikat olivat suurimmalta osin maalämpöjärjestelmien asentamista, mutta nykyisin jopa 80 prosenttia alkaa olla vesi-ilmalämpöpumppujen
asennusta, Katila kertoo.
Periaatteessa järjestelmä on aivan sama omakotitalokohteisiin kuin halleihinkin, mutta vain eri koossa. Järjestelmän huolettomuus ja varmuus ovat tuoneet monia tyytyväisiä asiakkaita.
Hanakat-yrittäjä Rami Katila pitää vesi-ilmalämpöpumppuja vaivattomana ja helppona asentaa
LVI-Katila on palvellut yksityis- ja yritysasiakkaita Seinäjoen alueella jo vuodesta 2007, joista 4 vuotta Hanakat-ketjun jäsenenä. Yritys tarjoaa LVI-saneeraukset, huollon sekä urakoinnin kattavasti kokonaispalveluna.
Hanakoiden avulla valitset sopivan lämmitysratkaisun juuri sinun tarpeisiin. Kauttamme onnistuvat suuretkin kokonaisuudet sekä niiden suunnittelu ja asennus - sekä rahoitus.
ETSI LÄHIN LIIKEPientalojen omistajille on tarjolla valtionavustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja korvaamiseen muilla lämmitysmuodoilla.
LUE LISÄÄSiukosten talon vanha öljylämmitys vaihtui toukokuussa 2019, kun lämmitysjärjestelmän päivitys tuli ajankohtaiseksi.
LUE LISÄÄ